Onderzoek

Mindfulness werkt! - meer dan 3500 studies hebben de impact van mindfulness beoefening onderzocht

In de afgelopen jaren hebben we het samenvloeien van een drietal belangrijke stromingen gezien – mindfulness, leiderschap en neurowetenschap. We zitten midden in deze ontwikkeling. De Kalapa Academy leidt een van de grootste onderzoeksprojecten op het gebied van mindfulness in de werkomgeving. We integreren dit mindfulness onderzoek in alle aspecten van ons dagelijks werk.

“Het is niet langer de vraag óf mindfulness invloed heeft in een werkomgeving, maar meer hoe de diverse aspecten ervan wezenlijk impact hebben. Dat is waar we ons werk op richten – we onderzoeken het hoe. Door wetenschappelijk onderzoek te integreren in onze totale dienstverlening, willen we ons kennisniveau over mindfulness en de impact daarvan verhogen. Daarnaast willen we onze deelnemers in de gelegenheid stellen om dit persoonlijk te ervaren, om zodoende inzicht te krijgen in de impact van mindfulness in hun persoonlijke leiderschapsstijl.“ - Christopher Tamdjidi

Onderzoeksprojecten van de Academy

Om de impact van mindfulness meditatie op de werkplek te onderzoeken is de Kalapa Academy, samen met het GRP Instituut – Universiteit van München en de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Coburg, in het voorjaar van 2013 een onderzoek gestart. Het project “Resilience, satisfaction and collaboration in working life” blijkt het grootse onderzoeksproject naar de effecten van mindfulness op de werkplek dat tot op heden is uitgevoerd.

Twintig bedrijven namen deel aan een 10 weekse-training, die werd begeleid met onderzoek, testen en geëvalueerd door onze universitaire partners. Lees meer

De impact van mindfulness methoden voor de aanpak van stress en concentratie zijn snel meetbaar en worden ook snel ervaren – zelfs binnen een paar weken. In dit 24 maanden durend onderzoek streven we naar het antwoord op de vraag hoe het gedrag van leiders en hun effectiviteit zich ontwikkelen door het dagelijks beoefenen van mindfulness.

Het onderzoek is gestart in de lente van 2015.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit onderzoek, neem dan gerust contact met ons op.

“The standard executive education approach based on engaged discussion and case analyses fails to facilitate managers to shift towards higher probabilities to make socially responsible decisions. On the other hand, coaching programs based on introspection and meditation techniques, without any discussion about CSR topics, exhibit a significant impact on both the probability to act in a socially responsible way and on the factors that influence the probability to behave that way.“ - Understanding and Responding to Societal Demands on Corporate Responsibility, EU Sixth Framework Programme, Citizens and Governance in a Knowledge Based Society.

Deze quote van een EU onderzoeksprogramma levert interessante vragen op en nodigt uit tot verder onderzoek. We willen doorgaan met dit onderwerp en zijn aan het onderzoeken hoe mindfulness de ontwikkeling en implementatie van doelstellingen rond duurzaamheid verder kan ondersteunen. Het onderzoeksproject is gestart in de herfst van 2015.

Onderzoek partners

  • Prof. Dr. Kohls – Universiteit van Toegepaste Wetenschappen in Coburg. Deze universiteit heeft uitgebreide competenties op het gebied van gezondheidsmanagement in bedrijven en mindfulness. Prof. Dr. Kohls was onze belangrijkste partner in het project ‘Resilience, satisfaction and collaboration in working life’ in 2013 and 2014. Hij heeft diverse artikelen gepubliceerd rond het onderwerp mindfulness.
  • LMU/GRP Institute – The Generation Research Programm van de Ludwig Maximilians University (Universiteit van München) is gespecialiseerd in onderwerpen rondom generatieverschillen en mindfulness. Zij zijn betrokken geweest bij het initiatief the research project on mindfulness in the workplace (tot het eind van 2014).
  • Dr. Thomas Prescher van de Universiteit van Kaiserslautern werkt met ons samen om de organisatorische barrières van mindfulness te onderzoeken.

Neem contact met ons op als jouw organisatie betrokken wil worden bij een van onze onderzoeksprojecten.

Contact

Welcome to awaris.

We live in a constantly changing world - and we ourselves can only develop and grow if we in turn are open to change.
.
This is a year of transition for us. We are shedding off our old name, and undergoing a transformation. Our mindfulness focused leadership academy is growing up – to a more encompassing transformational approach. Inner climate change has to go hand in hand with outer change. For a self that is authentic and vital. For a we that inspires and is encompassing.
.
See the difference at awaris.nl
.